Stimați colegi,

            Suntem onorați să vă invităm la cel de-al  treilea Congres al Societății  Române de Cataractă și Chirurgie Refractivă și Conferința Anuală a Societății  Române Retina  care va avea loc în perioada 23-26 Iunie 2016, Hotel EUROPA - Eforie Nord.


Dragi colegi,
Au mai rămas câteva zile până la deschiderea celui de al treilea Congres al Societăii de Cataractă și Chirurgie Refractivă. Pregătirile se aproprie de sfârșit iar programul știinific se conturează ca fiind unul foarte interesant și atractiv.


Îl așteptăm cu drag din Japonia pe Dr. Takayuki Akahoshi, o legendă vie a oftalmologiei mondiale, probabil cel mai rapid chirurg de cataractă, care ne va prezenta soluii rapide și eficiente de rezolvare a cazurilor dificile precum și modalitatea prin care operează peste 10.000 de cataracte anual.

Un nume de prestigiu este și doamna Elizabeth Affel din Statele Unite ale Americii care va susine prelegeri și cursuri despre excelenta în ecografia oculo-orbitară.
Am încercat să mentinem și să dezvoltăm sesiuni interesante. În acest sens sesiunea cazurilor interactive vă invită să participai prin răspunsuri la rezolvarea unor cazuri particulare deosebite.
Am introdus și o sesiune nouă, cea a “coșmarurilor” atât de prezente în cazuistica cotidiană cu evolutie și final neprevazut.
Am acordat o atentie deosebită și crosslinking-ului care a început să aibă indicatii lărgite și a cărui eficienă este tot mai apreciată în practica de zi cu zi.
Vor fi muli invitati din străinătate iar simpozioanele firmelor partenere vor avea o tentă știinifică accentuată.

Ca și anul trecut, Congresul SRCCR va fi precedat de Conferina Anuală a Societăii Retina, a cărei temă principală este folosirea OCT-ului în practica curentă dar și subiecte de excelentă din chirurgia vitroretiniană.
Pe parcursul congresului se vor organiza separat și cursuri de OCT (Zeiss), ecografie oculo-orbitară (începători și avansati) (Farmatin) și implantarea lentilelor torice (Alcon).

În concluzie, acestea ar fi câteva dintre motivele pentru care vă invit să luați parte la această manifestare gândită ca o mini-vacanță științifică condimentată cu un program
social adecvat.

Vă aștept cu drag,
Dr. Călin Petru Tătaru
Președinte SRCCR


ANUNȚ IMPORTANT!
Datorită solicitării colegilor am prelungit termenul de plată al taxei de membru și de participare la congres până la data de 10 Iunie 2016.
Rezidenții vor avea tariful redus până la înscrierea on site.
Taxele de însoțitor în valoare de 250 lei sunt necesare pentru obținerea voucherelor de acces la programul social. Pentru copii sub 14 ani se va achita o taxă de 150 Lei.
Deoarece la cursurile organizate (OCT, ecografie oculo-orbitară, implantare lentile torice) spațiul este limitat, vă rog să vă înscrieți din timp la secretariatul congresului.

Pentru informații suplimentare
Dr. Constantin Mihai - officesrccr@gmail.com
Dr. Anca Dogaroiu ancapuscasumd@gmail.com  
Dr. Theodor Badiu – 0752 168809 - srccr2016@palomatours.com
www.srccr.ro